chat-app-whatsapp

WhatsApp vanaf nu op meerdere telefoons te gebruiken met Companion mode

WhatsApp is al een hele tijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe functies die het mogelijk maken om je WhatsApp profiel vanaf meerdere apparaten te gebruiken. Nu is daar weer een nieuwe mogelijkheid bijgekomen, de Companion mode. Met de nieuwe functie kun je tot 4 telefoons één WhatsApp account gebruiken en ziet iedereen dezelfde Whatsapp berichten. Ideaal voor Teams die bereikbaar willen zijn via WhatsApp met één telefoonnummer. Dit werkt voor zowel vaste nummers als 06 nummers. Deze Update van Whatsapp Business is inmiddels beschikbaar.

Aanvulling op de multi-device update

Eind 2021 bracht WhatsApp de multi-device functie uit. Hiermee kun je op meerdere apparaten tegelijk je WhatsApp-account gebruiken. Tot nu toe was het alleen mogelijk om je WhatsApp account te koppelen aan andere apparaten dan je smartphone, zoals laptops of pc’s.

Met de Companion mode is het nu mogelijk om je WhatsApp account te koppelen aan andere mobieltjes. Handig als je met meerdere collega’s één WhatsApp (business) account wil beheren of als je meerdere telefoons gebruikt.

Hoe gebruik je de Companion mode?

Hoe maak je gebruik van Companion mode? Volg de onderstaande stappen.

  1. Download WhatsApp (Business) op de telefoon die je aan een bestaand nummer / Whatsapp account wilt koppelen. Dit is de telefoon waar je de Companion mode op wil gebruiken.
  2. (Voor IOS) Start de app en ga naar “koppel dit apparaat” Er verschijnt nu een QR code in het scherm die gescand kan worden door de telefoon met het hoofd Whatsapp account. (Voor Android) Start de app op en klik op de drie puntjes rechts bovenaan het scherm en selecteer: ‘link a device’ of ‘apparaat koppelen’. Er verschijnt nu een QR code in het scherm.
  3. Open WhatsApp op je telefoon waar je WhatsApp al in gebruik hebt. Hier klik je ook op de drie puntjes en klik je op ‘linked devices’ of ‘gekoppelde apparaten’.
  4. Klik vervolgens op ‘apparaat koppelen’, vervolgens opent je camera en kun je de QR code op je andere telefoon scannen.
  5. Nu zijn beide telefoons verbonden met hetzelfde WhatsApp account.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het koppelen van jouw Dubline nummer aan WhatsApp (business)? Bel ons of stuur ons een bericht via WhatsApp, dan helpen we je graag verder.

WhatsApp ons
Bel ons