Verifiëren met je Dubline nummer

Tegenwoordig zijn veel van onze inloggegevens beveiligd met verificatiecodes. Vaak ontvang je dan een sms met een code via je mobiel om verder te kunnen inloggen. Met je vaste Dubline nummer kun je geen sms ontvangen. Hoe kun je jouw inloggegevens het beste verifiëren?

Verifiëren zonder SMS-code

Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om het inloggen veilig te houden en te verifiëren zonder SMS-code. Hieronder geven we een aantal voorbeelden.

Bel mij-optie

Bij sommige apps en inlogsystemen, wordt er automatisch om je telefoonnummer gevraagd, waarna je een SMS-code ontvangt die je moet invoeren. Dit is vaak zo als je bijvoorbeeld ergens nieuw een account aanmaakt, zoals bij WhatsApp Business. Erg onhandig natuurlijk als je jouw Dubline nummer bij WhatsApp business wil registeren, maar vervolgens geen SMS-code ter verificatie kan ontvangen op dit nummer.

Gelukkig is er bijna altijd de ‘bel mij’ optie. Nadat de SMS verstuurd is en je vervolgens niets doet, krijg je de ‘bel mij’ optie in beeld te zien. Zo ook bij WhatsApp Business. Je wordt dan gebeld en krijgt de desbetreffende verificatie code te horen.

Lees hier meer over het aanmaken van een WhatsApp Business account.

 

Google authenticator

Een steeds populairder wordende manier om te verifiëren is met de Google authenticator app. Dit is een app die gekoppeld is aan je Google-account. In deze app kun je meerdere verificaties toevoegen, denk aan je e-mail en Facebook login. Het gaat dus om apps die je regelmatig gebruikt waarbij bij het opnieuw inloggen, of bijvoorbeeld als je inlogt op een nieuw apparaat, om een verificatie code wordt gevraagd. Als je de app opent, staan er altijd verificatie codes in, die zich om de paar seconden vernieuwen.

Tip: gebruik je de Google authenticator app, dan is het aan te raden deze op een tweede apparaat, zoals een oude mobiel, te installeren. Mocht je huidige mobiel kwijtraken of kapot gaan, ben je daarmee ook alle gegevens uit de Google authenticator app kwijt, en kun je niet zomaar meer inloggen in de apps die hieraan gekoppeld zijn. Door de authenticator app op een tweede toestel te installeren, heb je altijd een back-up van deze verificatie codes.

Zakelijk e-mailadres

Verifiëren via e-mailadres is ook nog steeds een veel gebruikte tool, bijvoorbeeld voor inloggen op social media accounts. Via je e-mail ontvang je dan een verificatiecode. Hiervoor kun je eenvoudig je zakelijk e-mailadres gebruiken.

Altijd een verificatie optie die voor jou werkt

Het zal per app verschillen welke verificatie mogelijkheden er zijn. Maar schrik niet als het lijkt alsof het alleen via SMS-code kan. Dan is er vaak altijd de ‘bel mij’ optie, ook al is deze niet altijd even goed zichtbaar. Ook verifiëren via e-mail is nog steeds een veel gebruikte verificatiemethode.

Hulp nodig met de Dubline app?

Heb je naar aanleiding van dit blog vragen? Of heb je hulp nodig in de Dubline app? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

NEEM CONTACT OP