Dubline geeft vrijheid en professionaliteit,
een kantoornummer op je smartphone.

Mobiele telefoon doorschakelen

Zit je in een belangrijke bespreking, ben je op vakantie of heb je een andere reden om je telefoon niet op te nemen? Je mobiele telefoon doorschakelen kan soms handig zijn. Op deze manier worden (zakelijke) telefoontjes toch opgenomen wanneer jij niet in die gelegenheid bent.

De meeste mensen hebben wel ervaring met het doorschakelen van een vaste telefoon naar een mobiel nummer. Andersom is vaak onbekend hoe het werkt. Je kunt het gesprek doorsturen naar een mobiel- of vast nummer. Doorschakelen van je mobiele telefoon kost niet veel werk. Het kost echter wel geld. Wanneer de doorschakeling actief is dan betaal je de kosten van het gesprek dat gevoerd wordt met het andere nummer.

Doorschakelen werkt anders dan op je vaste telefoon
Wanneer je je mobiele nummer wilt doorschakelen doe je dit bij mobiele telefoons in de instellingen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Android en iOS.

Doorschakelen met Android

 • Open de instellingen app;
 • Klik op oproepen onder Apps;
 • Ga naar meer instellingen;
 • Ga naar oproepen doorschakelen;
 • Ga naar spraakoproepen;
 • Ga naar altijd doorschakelen;
 • Vul het telefoonnummer in.

Doorschakelen met iOS

 • Open de instellingen app;
 • Ga naar telefoon;
 • Ga naar doorschakelen;
 • Schakel de optie doorschakelen in;
 • Vul het telefoonnummer in.

Naast het instellen via de instellingen van je mobiel kun je ook doorschakelen door het invoeren van een simpele code: **21*telefoonnummer#.

Doorschakelen is vanaf nu verleden tijd!
Je hoeft nooit meer door te schakelen als je de Dubline app op je mobiel installeert. Met Dubline krijg je namelijk je zakelijke nummer naast je privé nummer op je telefoon. Geen gedoe meer met meerdere telefoons of doorschakelen. Dubline zorgt ervoor dat je zakelijke telefoon rechtstreeks binnenkomt op jouw smartphone.

Door het gebruik van een andere ringtone in de app, zijn je zakelijke en privé telefoontjes gemakkelijk te herkennen. Naast het scheiden van deze twee nummers bespaar je direct geld. Een inkomend gesprek kost bij ons niets en voor een uitgaand gesprek betaal je vanaf 2 cent per minuut. Binnen drie minuten is dit ook voor jou geregeld.

Functionaliteiten van Dubline

Naast bellen en gebeld worden op je extra nummer heb je ook een voicemail die je gratis kunt uitluisteren, deze wordt ook als geluidsfile in de email afgeleverd. Heb je een professioneel ingesproken Voicemail tekst of welkomst boodschap dan activeren we deze graag voor je.

Bellen voor nette tarieven

Bellen met Dubline is niet alleen scheiden van zakelijk en prive, het is ook geld besparen. Bellen gaat vanaf 2 cent per minuut en je betaalt niet voor inkomende oproepen. Je ontvangt een aparte factuur en hoeft dus niks uit te splitsen.

Voor iPhone en Android.

De app werkt op iOS en Android, je kunt deze downloaden via de App Store en Playstore. Vanaf iOS 10 en Android 6. Zonder extra Simkaart. Door het gebruik van een andere ringtone in de app hoor je direct dat je zakelijk gebeld wordt. Je nummer kan ook op meerdere smartphones.

Integratie met contactenlijst

Je kunt de contactenlijst van je telefoon eenvoudig gebruiken, zo kun je makkelijk terug bellen en weet je wie er belt. Dubline maakt geen kopie van je contactenlijst, het zijn immers jouw contacten.

Aanmelden WhatsApp icoon