Eerste 06 nummers zijn beschikbaar voor zakelijke iPhone gebruikers. - Neem contact op voor informatie. Lees meer...

Hoe werkt een netnummer?

Netnummers worden veel gebruikt door bedrijven en vraag je gemakkelijk aan bij Dubline. Maar wat is een netnummer precies? En wanneer gebruik je als bedrijf het beste een netnummer? We zetten alle info hierover op een rij.

 

NETNUMMER AANVRAGEN >

085 nummer aanvragen waarom

Een netnummer heeft de volgende voordelen:

    • Lokale en professionele uitstraling met regionaal kengetal

    • Bereikbaar in binnen- en buitenland

    • Geen werktelefoon meer nodig

    • Netnummer direct op je mobiel met de Dubline app

    • WhatsApp via netnummer

Wat is een netnummer?

Een netnummer is een telefoonnummer wat regiogebonden is. Een netnummer bevat dan ook altijd het nummer van een bepaalde regio, zoals 020 of 010. Deze netnummers worden veel gebruikt door bedrijven die lokaal of regionaal opereren. Naast een netnummer, kun je bij Dubline ook een 085 nummer of een 06 nummer aanvragen.

Waarom een netnummer?

Wanneer je als bedrijf in de omgeving werkt en je in de regio een goede uitstraling wilt hebben, is een regionaal netnummer de perfecte oplossing. Je creëert snel een professionele uitstraling. Daarnaast staat een netnummer een stuk professioneler dan een 06 nummer.

Niet voor elk bedrijf is een netnummer geschikt. Als je bijvoorbeeld geen duidelijke standplaats hebt met je bedrijf en niet regiogebonden bent, is het handiger om voor een landelijke nummer te kiezen, zoals een 085 nummer.

NETNUMMER AANVRAGEN >
binnen 3 minuten 2 nummers op 1 telefoon

Hoe zijn netnummers ontstaan?

Netnummers ontstonden in jaren 50 van de vorige eeuw, toen automatisch interlokaal telefoneren mogelijk werd. Voor die tijd belde je naar een telefooncentrale, noemde je de plaatsnaam van de regio waar je naar toe wilde bellen en werd je doorverbonden.

Kosten

De kosten voor een netnummer lopen uiteen, afhankelijk van de provider waar je een abonnement afsluit.

Bij Dubline heb je al een netnummer vanaf € 4,75 per maand, exclusief BTW. Dit nummer is via de Dubline app eenvoudig te gebruiken als extra nummer naast je huidige 06 nummer. Ook kun je met meerdere collega’s hetzelfde nummer gebruiken. Lees hier hoe bellen met Dubline werkt.

NETNUMMER AANVRAGEN >

Alternatieven

Twijfel je of een netnummer bij jouw bedrijf past? Vraag je dan af welke behoeften er bij jouw bedrijf passen. Heb je een bedrijf wat lokaal opereert en wil je een herkenbaar nummer voor klanten uit de regio? Dan is een regionaal netnummer een goede optie. Benieuwd naar de opties voor een regionaal netnummer bij Dubline? Lees dan deze pagina over het aanvragen van een regionummer.

Heb je een bedrijf wat landelijk of zelfs internationaal opereert en wil je een vast nummer waarop jij en je collega’s te bereiken zijn? Dan is een 085 nummer de perfecte oplossing.

Daarnaast heb je ook nog de optie om een zakelijk 06 nummer te gebruiken.

Dubline Zakelijk WhatsApp

WhatsApp zakelijk gebruiken

Met een netnummer op je mobiel kun je bij Dubline ook een tweede WhatsApp profiel aanmaken en WhatsApp Business activeren. WhatsApp Business is een aparte app voor zakelijke gebruikers.

Als bedrijf kun je WhatsApp Business inzetten om op een laagdrempelige manier contact te hebben met klanten. Ook houd je op deze manier je zakelijke contacten geheel gescheiden en blijft privé, privé!

Netnummer op je mobiel

Met Dubline krijg je een netnummer op je mobiel. Dit werkt hetzelfde als bellen met je 06 nummer.

De persoon die je belt ziet gewoon je netnummer op het beeldscherm verschijnen, of je nu een iPhone- of Android toestel hebt. Dubline maakt gebruik van je aanwezige contactenlijst, recente oproepen en favorieten, zoals je gewend bent.

Bereikbaarheid

De Dubline app hoeft niet ‘aan’ te staan, want de app activeert zichzelf zodra je wordt gebeld. Dit kost dus nauwelijks batterij. Omdat Dubline werkt met een andere ringtone, weet je direct of je zakelijk of privé wordt gebeld.

Wil je even niet bereikbaar zijn? Zet de app dan op ‘niet storen’. Binnenkomende gesprekken gaan dan automatisch naar een ander verbonden toestel of je voicemail, die je persoonlijk kunt inspreken.

NETNUMMER AANVRAGEN >
085 nummer aanvragen gemakkelijk
Dubline-vaste-telefoon-doorschakelen

Eén nummer op meerdere telefoons

Bij Dubline is het mogelijk om een nummer op meerdere mobiele telefoons te gebruiken. Zo kun je makkelijk met meerdere collega’s bereikbaar zijn op hetzelfde nummer. Neem jij niet op, dan wordt de oproep doorgeschakeld naar een van je collega’s. Daarnaast kan iedereen uit jouw team naast het ontvangen van oproepen, ook uitbellen met het zakelijke nummer. Momenteel kun je maximaal 5 mobiele telefoons koppelen aan een nummer, zo ook met een netnummer.

Netnummer aanvragen? Binnen 3 minuten geregeld!

Bij Dubline vraag je eenvoudig een netnummer aan. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit alle 141 netnummers die er zijn. Vanaf € 4,75 excl. btw per maand heb je al een nieuw netnummer.

De perfecte oplossing als je zakelijk en privé gescheiden wilt houden, geen doorschakelkosten meer wilt hebben en je nummer wilt delen met collega’s!

Je eigen netnummer aanvragen? Dit doe je al binnen drie minuten, gemakkelijk en snel via onze aanmeldpagina!

NETNUMMER AANVRAGEN >
"Binnen een kwartier was ik aan de gang!"
Pieter van Oosterhout, Kantoorboekhandel de Traverse in Eindhoven
Lees al onze reviews hier
Je eigen netnummer aanvragen? Meld je aan!
Aanmelden
Aanmelden WhatsApp icoon