Gepland onderhoud in de maand mei - Enkele korte onderbrekingen in onze dienstverlening, lees meer..

Wat is eSIM?

eSIM staat voor embedded SIM. Net zoals bij Dual SIM, waarbij je twee fysieke simkaarten op 1 telefoon kunt gebruiken, biedt de eSIM ook een mogelijkheid om twee telefoonnummers op hetzelfde toestel te gebruiken. Alleen heb je bij de eSIM geen fysieke kaart nodig, maar een digitale kaart die gebonden is aan een provider. Deze digitale simkaart maakt verbinding met het mobiele netwerk en zo kun je deze gebruiken.

Waarom eSIM?

Het voordeel van eSIM ten opzichte van Dual Sim, is dat je geen fysieke simkaart nodig hebt. Als je een extra nummer wil aanvragen, hoef je niet te wachten tot je een fysieke simkaart ontvangt. Ook neemt een eSIM kaart minder ruimte in dan een fysieke SIM kaart. Het nadeel is dat nog niet veel telefoons de eSIM optie hebben.

 

Dubline-whatsapp-business-2
WhatsApp Business Dubline

Hoe werkt eSIM?

Als je gebruik wil maken van een eSIM oplossing, heb je een telefoon nodig die eSIM ondersteunt. Daarnaast moet de provider die je gebruikt ook eSIM aanbieden. Middels een QR code kun je jouw provider dan koppelen aan jouw eSIM.

Geschiedenis eSIM

De eSIM op mobiel is nog vrij nieuws. Pas sinds 2019 zijn er telefoons op de markt die een eSIM optie aanbieden. Inmiddels zijn er ook een aantal providers die eSIM ondersteunen bij het afsluiten van een abonnement. Maar het aanbod van providers en telefoons wat eSIM ondersteunt is momenteel nog vrij schaars.

Alternatieven voor de eSIM

Wil je graag twee nummers op één telefoon gebruiken? Bijvoorbeeld om zakelijk en privé gescheiden te houden? Dan zijn er naast eSIM nog veel meer opties.

Natuurlijk is er de dual SIM optie, waarbij je twee fysieke SIMkaarten in je telefoon hebt. Echter moet je telefoon deze optie dan wel ondersteunen. Je kunt ook Dubline gebruiken. Dit is een app waarmee je belt, dus vergelijkbaar met de eSIM, alleen heb je hier geen speciale ondersteuning voor nodig.

Dubline kan op elk mobiel apparaat met internet gebruikt worden. Bellen gaat via Wifi of je 4G of 5G netwerk. Bij Dubline kun je niet alleen een tweede 06 nummer gebruiken, maar heb je ook de keuze uit 085 nummers of regionummers. Ideaal als je jouw tweede nummer zakelijk wil gebruiken. Daarnaast kun je wel tot 5 verschillende nummers gebruiken met een Dubline account. Bij dual SIM of eSIM ben je beperkt tot 1 nummer. Bekijk de video om te zien hoe Dubline werkt.

085 nummer aanvragen gemakkelijk

Bereikbaar wanneer jij wil

Met Dubline ben je bereikbaar wanneer jij wil. Ben je op vakantie en wil je niet (zakelijk) gestoord worden? Dan zet je de app eenvoudig op niet storen. Ook zie je eenvoudig of je via Dubline wordt gebeld of niet door een aparte ringtone in te stellen.

Samen één nummer

Samen één nummer gebruiken? Dat kan. Bij Dubline kun je met maximaal vijf collega’s hetzelfde nummer gebruiken. Als jij bijvoorbeeld niet beschikbaar bent, gaat de oproep door naar een van je collega’s. Zo bespaar je ook op de aanschaf van vijf losse zakelijke telefoons, want het enige wat je nodig hebt is de Dubline app. Meer weten over hoe Dubline werkt? Kijk dan hier.

Binnen drie minuten een zakelijk nummer aanvragen

Wil je altijd goed zakelijk bereikbaar zijn, zonder dat je een telefoon met eSIM nodig hebt? Meld je dan aan bij Dubline en vraag eenvoudig een zakelijk nummer aan. Binnen drie minuten ben je klaar.

DIRECT AANMELDEN >

"Een openbaring!"
Rutger van der Weel, chefkok en eigenaar Restaurant Katseveer
Lees al onze reviews hier
Privé en zakelijke communicatie gescheiden houden? Meld je aan!
Aanmelden
Aanmelden WhatsApp icoon