bellen-of-chatten-klantenservice

Hoe gebruik je de iPhone Focus mode?

Heb je een iPhone? Dan ben je wellicht bekend met de nieuwe functie ‘Focus’ waarmee je eenvoudig meldingen van apps en oproepen aan en uit kan zetten. Hoe werkt dit in combinatie met je Dubline nummer? We vertellen je er alles over in dit blog.

Nieuwe Apple functie ‘Focus’

Sinds een tijdje heeft Apple de nieuwe functie ‘Focus’ uitgebracht. Met deze functie kun je filteren van welke apps je wanneer meldingen ontvangt. Zo maak je verschillende profielen aan voor elke situatie. Een goede manier om bijvoorbeeld zakelijk en privé gescheiden te houden.

Dubline en Focus

Van veel Dubline-gebruikers met een iPhone krijgen wij regelmatig de vraag: hoe kan ik Focus gebruiken in combinatie met Dubline? Zodat je op je Dubline nummer wel bereikbaar bent en niet op je privé nummer of andere apps. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je dit kunt instellen op je iPhone met de Focus functie.

Instellen van iPhone Focus mode

Stap 1

Ga op je iPhone naar het instellingen menu en kies hier vervolgens voor Focus, daarmee opent het scherm, zoals hiernaast weergegeven. Door rechtsboven op de + te klikken is het mogelijk een extra Focus type aan te maken.

Op deze manier is het mogelijk om bepaalde applicaties wel en niet te activeren. Zo kun je je telefoon wel laten reageren op een inkomende Dubline oproep en niet op een oproep van je privé nummer.

 

iphone-focus

Stap 2

Als je een profiel voor zakelijke oproepen wil aanmaken, kun je het beste starten met een aangepast profiel. Na de keuze voor ‘aangepast’ kies je een icoon en kleur om dit profiel te herkennen. Geef het profiel ook een duidelijke naam.

 

Stap 3

Wil je helemaal geen oproepen vanuit je privé nummer ontvangen? Kies dan bij Toegestane personen voor ‘Niemand’.  Je kunt er hier ook voor kiezen dat oproepen van bepaalde personen wel binnenkomen. Alle overige personen zullen automatisch een bezettoon krijgen.

Kies bij Toegestane apps voor meldingen alleen voor Dubline of voor Dubline en andere apps die wel meldingen mogen geven.  Op deze manier zal je mobiel alleen op deze apps reageren.

.

Focus aan- en uitzetten

Het is nu mogelijk om vanuit het iPhone menu (rechtsboven op toestellen met FaceID en van onder op toestellen met TouchID) gelijk te kiezen voor deze Focus mode.

Het is ook mogelijk om een Focus mode tijdgestuurd aan te zetten. Hiervoor zet je de schakelaar bij ‘tijdgevoelig’ aan en geef je aan op welke tijden de Focus mode aan of uit moet staan.

Met een Focus mode waarin alleen de Dubline app zit, zullen gesprekken op Dubline wel binnen komen en die via je privé nummer niet. Zo kan je nog beter onderscheid maken tussen werk en privé momenten.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het instellen van je Focus mode of vragen naar aanleiding van dit blog? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

WhatsApp ons
Bel ons