Gepland onderhoud in de maand mei - Enkele korte onderbrekingen in onze dienstverlening, lees meer..

Hoe werkt een tweede 06 nummer?

Veel ondernemers hebben twee 06 nummers: één voor privé en één voor zakelijke gebruik. Vaak heb je hier twee mobiele telefoons voor nodig of een telefoon met dual SIM. Met Dubline is dat verleden tijd. Maar hoe werkt dat precies en wanneer kun je als bedrijf het beste kiezen voor een 06 nummer? We zetten alle info hierover op een rij.

 

 

 

06 NUMMER AANVRAGEN >

085 nummer aanvragen waarom

Een 06 nummer heeft de volgende voordelen:

    • Kosten besparen op zakelijke telefonie

    • Zakelijk bereikbaar in binnen- en buitenland

    • Geen werktelefoon meer nodig

    • Een te personaliseren voicemail

    • WhatsApp Business via zakelijk 06 nummer

Wat is een 06 nummer?

Een 06 nummer is een telefoonnummer dat begin met 06. Tegenwoordig heeft iedereen met een mobiele telefoon een 06 nummer. 06 nummers zijn dan ook flexibel en locatie onafhankelijk.

06 nummers worden vooral privé gebruikt, maar tegenwoordig ook steeds vaker zakelijk. Veel ondernemers en werknemers hebben een tweede 06 nummer die zij zakelijk gebruiken. Vaak heb je hier wel twee mobiele toestellen voor nodig.

Bij Dubline hoeft dat niet. Dubline zorgt ervoor dat jouw zakelijke 06 nummer rechtstreeks binnenkomt op jouw smartphone. Zo ontvang je twee 06 nummers op één telefoon zonder doorschakeldienst, E-sim of dual SIM.

Als ondernemer ben je graag optimaal bereikbaar. Het grote voordeel van Dubline is dat je geen los toestel meer hoeft aan te schaffen om zakelijk bereikbaar te zijn. Met Dubline krijg je een tweede 06 nummer direct op je smartphone. Hiermee bespaar je behoorlijk op je telefoonkosten! Perfect voor iedereen die flexibel wil zijn en snel zaken wil doen.

Naast een 06 nummer, kun je bij Dubline ook een 085 nummer of een netnummer aanvragen.

Waarom een tweede 06 nummer?

Met een tweede zakelijk 06 nummer kun je privé en zakelijk eenvoudig scheiden. Daarnaast heb je met Dubline geen tweede werktelefoon meer nodig om gebruik te maken van dit tweede 06 nummer.

Niet voor elk bedrijf is een 06 nummer geschikt. Wanneer je als bedrijf lokaal werkt en je in de regio een goede uitstraling wilt hebben, is een regionaal netnummer de perfecte oplossing.

Als je geen duidelijke standplaats hebt, maar wel een vast zakelijk nummer wil hebben, kun je kiezen voor een 085 nummer.

06 NUMMER AANVRAGEN >
binnen 3 minuten 2 nummers op 1 telefoon

Hoe is het 06 nummer ontstaan?

In de jaren negentig werden 06 nummers beschikbaar voor mobiele telefonie. Voor die tijd werden 06 nummers vaak intern gebruikt bij de PTT, wat nu KPN is. Ze werden o.a. gebruikt voor klantenservice. Buitendienstmedewerkers konden via 06 nummers gratis contact opnemen met de kantoren en werkplaatsen. Sinds 2014 mogen 06 nummers zelfs alleen nog maar voor mobiele telefoons gebruikt worden.

Kosten

De kosten voor een 06 nummer lopen uiteen, afhankelijk van de provider waar je een abonnement afsluit.

Bij Dubline heb je al een tweede 06 nummer vanaf € 4,95 per maand, exclusief BTW. Dit nummer is via de Dubline app eenvoudig te gebruiken als extra nummer naast je huidige 06 nummer. Ook kun je met meerdere collega’s hetzelfde nummer gebruiken. Lees hier hoe bellen met Dubline werkt.

06 NUMMER AANVRAGEN >

Alternatieven

Twijfel je of een 06 nummer bij jouw bedrijf past? Vraag je dan af welke behoeften jouw bedrijf heeft. Heb je een bedrijf wat lokaal opereert en wil je een herkenbaar nummer voor klanten uit de regio? Dan is een regionaal netnummer een goede optie. Benieuwd naar de opties voor een regionaal netnummer bij Dubline? Lees dan deze pagina over het aanvragen van een regionummer.

Heb je een bedrijf wat landelijk of zelfs internationaal opereert en wil je een vast nummer waarop jij en je collega’s te bereiken zijn? Dan is een 085 nummer de perfecte oplossing.

Dubline Zakelijk WhatsApp

WhatsApp zakelijk gebruiken

Met een tweede 06 nummer op je mobiel kun je bij Dubline ook een tweede WhatsApp profiel aanmaken en WhatsApp Business activeren. WhatsApp Business is een aparte app voor zakelijke gebruikers.

Als bedrijf kun je WhatsApp Business inzetten om op een laagdrempelige manier contact te hebben met klanten. Ook houd je op deze manier je zakelijke contacten geheel gescheiden en blijft privé, privé!

Tweede 06 nummer op je mobiel

Met Dubline krijg je een tweede 06 nummer op je mobiel. Dit werkt hetzelfde als bellen met je huidige 06 nummer.

De persoon die je belt ziet gewoon je 06 nummer op het beeldscherm verschijnen, of je nu een iPhone- of Android toestel hebt. Dubline maakt gebruik van je aanwezige contactenlijst, recente oproepen en favorieten, zoals je gewend bent.

Het gaat dus echt om een tweede 06 nummer die je zakelijk kunt gebruiken. We gebruiken geen SIM kaarten, dus je kunt bij Dubline geen 06 nummer kopen dat je gebruikt in plaats van je huidige 06 nummer. Het gaat altijd om een tweede nummer.

Bereikbaarheid

De Dubline app hoeft niet ‘aan’ te staan, want de app activeert zichzelf zodra je wordt gebeld. Dit kost dus nauwelijks batterij. Omdat Dubline werkt met een andere ringtone, weet je direct of je zakelijk of privé wordt gebeld.

Wil je even niet bereikbaar zijn? Zet de app dan op ‘niet storen’. Binnenkomende gesprekken gaan dan automatisch naar een ander verbonden toestel of je voicemail, die je persoonlijk kunt inspreken.

06 NUMMER AANVRAGEN >
085 nummer aanvragen gemakkelijk
Dubline-vaste-telefoon-doorschakelen

Eén nummer op meerdere telefoons

Bij Dubline is het mogelijk om een nummer op meerdere mobiele telefoons te gebruiken. Zo kun je makkelijk met meerdere collega’s bereikbaar zijn op hetzelfde nummer. Neem jij niet op, dan wordt de oproep doorgeschakeld naar een van je collega’s. Daarnaast kan iedereen uit jouw team naast het ontvangen van oproepen, ook uitbellen met het zakelijke nummer. Momenteel kun je maximaal 5 mobiele telefoons koppelen aan een nummer, zo ook met een tweede 06 nummer.

Tweede 06 nummer aanvragen? Binnen 3 minuten geregeld!

Bij Dubline vraag je eenvoudig een tweede 06 nummer aan. Vanaf € 4,95 excl. btw per maand heb je al een tweede 06 nummer.

De perfecte oplossing als je zakelijk en privé gescheiden wilt houden, geen doorschakelkosten meer wilt hebben en je nummer wilt delen met collega’s!

Je eigen tweede 06 nummer aanvragen? Dit doe je al binnen drie minuten, gemakkelijk en snel via onze aanmeldpagina!

06 NUMMER AANVRAGEN >
"Binnen een kwartier was ik aan de gang!"
Pieter van Oosterhout, Kantoorboekhandel de Traverse in Eindhoven
Lees al onze reviews hier
Aanmelden WhatsApp icoon