Veelgestelde vragen

question-mark-general-outline-white
Algemeen
apple-ios-outline-white
Apple iOS
google-android-outline-white
Google Android
subscription-outline-white
Abonnement

Algemeen

 • Hoe werkt Dubline?

  Dubline werkt met een gebruiksvriendelijke app waarmee je kunt bellen met een tweede nummer op je mobiel. Je kunt de Dubline app installeren vanuit de Google Play Store en App Store. Bij de start van de app, start ook het aanmeldproces.

  De app zakelijk gebruiken?
  Zorg dan dat je het KvK-nummer bij de hand hebt. Je kunt ervoor kiezen om een nieuw nummer te nemen of je bestaande (vaste) nummer mee te nemen naar Dubline.

  Neem je een nieuw nummer?
  Dan krijg je de keuze uit tien regiogebonden nummers (op basis van de postcode die je hebt ingevuld bij je registratie) en een vijftal landelijke 085-nummers. Na het afronden van de betaling kun je direct bellen en ben je bereikbaar op je nieuwe nummer.

  Neem je een bestaand nummer mee?
  Dan dien je rekening te houden met een activatietijd van ongeveer tien werkdagen. Na de betaling in het registratieproces, start het proces om het nummer over te nemen. Dubline regelt dit voor jou. Op de dag dag het nummer over gaat, ontvang je na portering een activatiemail dat je account is opgeleverd. Je kunt dan inloggen op de app met je e-mailadres en wachtwoord.

 • Hoe kan ik zien dat er gebeld is ?

  Je krijgt een notificatie van een gemiste oproep boven in beeld. Als iemand je voicemail inspreekt, dan komt deze automatisch als een geluidsfile in je inbox terecht. Via de Dubline app kun je kosteloos je voicemail afluisteren.

 • Werkt het alleen over wifi of ook over 3G en 4G?

  Dubline werkt via de breedbandverbinding van je smartphone en werkt zowel via wifi, 3G als 4G.

 • Hoe personaliseer ik mijn voicemail welkomstboodschap?

  Je kunt de welkomstboodschap van je voicemail aanpassen via het menu in de app, of door de ‘1’-toets in te drukken. Ook kun je kiezen om 1233 in te toetsen. Dan kom je in het voicemailmenu. Ga naar ‘voicemail instellen’ en spreek je nieuwe welkomstboodschap in. Als je wilt kan Dubline adviseren in het professioneel inspreken van je welkomstboodschap, die je vervolgens aan ons kunt aanleveren in .wav of .mp3-format. 

 • Kunnen er meerdere telefoonnummers op één adres gebruikt worden?

  Ja, je kunt meerdere nummers op één adres aanvragen, tot maximaal 5 nummers op 1 account. In de Dubline app kun je instellen met welk nummer je standaard wilt bellen. Als je als ondernemer in de grensstreek woont, kan het handig zijn om er bijv. een Belgisch of Duits nummer bij te nemen. Dit kun je aanvragen via de feedbacktoets in de app. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

 • Hoeveel Mb is een gesprek?

  Eén minuut bellen is ongeveer 1Mb aan data.

 • Ik wil een telefoonnummer uit een andere regio dan mijn postcode, hoe doe ik dat?

  Wij checken voor zakelijk gebruik op de postcode van je KvK-nummer. Als je meerdere vestigingen hebt, dan leveren en activeren we voor iedere vestiging een apart nummer. Voor particulier gebruik checken wij de postcode van je huisadres.

 • Kan ik mijn voicemail ook op een ander e-mailadres ontvangen? 

  Ja, voicemailberichten kun je ook op een ander of extra e-mailadres laten afleveren. Dat stellen we graag voor je in. Dit kun je aangeven via de feedbacktoets in de app.

 • Hoe kan ik bellen met Dubline?

  Het bellen met Dubline werkt precies hetzelfde als bellen met je mobiel. Je kiest 1 van je contacten of belt iemand uit de lijst van recente oproepen. Of je copy-paste een nummer in het daarvoor bestemde vak (alleen Android).

 • Hoe installeer ik Dubline opnieuw?

  Je kunt de Dubline app downloaden in de Apple Store of Google Play Store. Na installatie kun je inloggen met je e-mailadres en wachtwoord. De instellingen krijgen dan automatisch een update en na ongeveer één minuut kun je weer bellen.

 • Kan ik een buitenlands telefoonnummer krijgen?

  Ja, Dubline levert ook buitenlandse nummers. Neem hiervoor contact op met oplossingen@dubline.nl.

  Van de volgende landen hebben wij al nummers geleverd: België, Duitsland, United Kingdom, Spanje, Italië en Polen.

 • Hoe stel ik mijn voicemail in?

  Via het menu in de app of houd je de ‘1’-toets ingedrukt of toets je 1233 in. Dan kom je in het voicemailmenu. Ga naar ‘voicemail instellen’ en spreek je nieuwe welkomstboodschap in. Sluit je boodschap af met “#”. Als je wilt kan Dubline adviseren in het professioneel inspreken van een boodschap voor je. Deze kun je vervolgens bij ons aanleveren in .wav of .mp3-format. 

 • Kan ik mijn Dubline-nummer op meerdere toestellen installeren?

  Ja, dat kan! Je kunt je nummer op maximaal 4 andere toestellen laten uitkomen, naast het hoofdaccount. Dit kunnen zowel smartphones zijn als desktop Voip-telefoons zijn en je kunt dan ook met meerdere toestellen tegelijkertijd bellen of gebeld worden. Stuur ons de e-mailadressen van de personen die je wilt toevoegen; dat doe je eenvoudig via de “support” toets in de My Dubline-omgeving. Neem contact op met onze helpdesk op oplossingen@dubline.nl of bel met 0172 260 000 voor meer informatie.

 • Werkt Dubline op alle mobiele telefoons?

  Dubline werkt op alle smarthphones met een iOS versie 10.0 en hoger en Android versie 6.0 en hoger.

 • Waarom heb ik een tweede nummer nodig?

  Een tweede lijn helpt je om je persoonlijke leven te scheiden van je werk. Als je nu twee mobiele telefoons hebt, kan er wellicht één weg. Of je hebt al een kantoornummer, maar deze schakel je vaak door naar de mobiele telefoon. Als je dit nummer overzet naar de Dubline app op je mobiel scheelt dat aanzienlijk in de kosten en het is bovendien praktischer en gemakkelijker. Daarnaast kun je nu ook 2 chat apps tegelijkertijd op je mobiel hebben zodat daar ook zakelijk en privé gescheiden is.

 • Ik heb nog geen KvK-nummer en bedrijfsrekening, kan ik dan starten met Dubline?

  Ja, je kunt starten met Dubline door een privé account te nemen. Zodra je een KvK-nummer hebt en eventueel een bedrijfsrekeningnummer, dan kun je deze zelf aanvullen in ‘My Dubline’ en ontvang je de factuur op je eigen bedrijfsnaam. Wel zo handig belastingtechnisch gezien. Je kunt direct starten met het communiceren van je (nieuwe) telefoonnummer op je website, visitekaartje, e-mail footer en social media accounts.

 • Hoe weet ik dat ik op mijn Dubline nummer gebeld word?

  Je hoort een andere ringtone en de Dubline app wordt wakker en komt op het hoofdscherm zodat je het gesprek direct kunt aannemen.

 • Moet ik een vaste aansluiting hebben voor een ‘vast’ nummer op mijn mobiel?

  Nee, dat is niet nodig. Je kunt ook zonder een vaste aansluiting (thuis of op het werk) een ‘vast’ nummer op de mobiel nemen.  Je kunt tijdens het registratieproces kiezen uit 15 nieuwe nummers. Een regio-/kantoornummer, zoals wij het noemen, is nu net zo mobiel als een 06-nummer.

 • Kan Dubline een lokaal Skype nummer over nemen?

  Ja, als je een lokaal Skype-nummer hebt, dan kunnen wij deze overnemen (inporteren). Hieraan zijn geen kosten verbonden.

 • Kan ik mijn vaste nummer meenemen naar Dubline als ik overstap ?

  Ja, tijdens de registratie (in de app of de website) kun je aangeven dat je een bestaand nummer wilt meenemen. Dit porteringsproces loopt het snelst als je bij het invullen van je adresgegevens, het adres invult dat je huidige provider op de factuur zet. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Dubline kan ook je vaste Skype-nummers overnemen. Het is wel handig om te checken of je vaste nummer bij je bestaande aanbieder in een langdurig contract zit, dit om eventuele onaangename verrassingen als boete clausules te voorkomen als het nummer geporteerd wordt.

 • Kan ik een welkomstbericht op mijn nummer krijgen?

  Ja, je kunt ervoor kiezen om een welkomstbericht af te laten spelen als je klant belt, voordat er wordt doorgeschakeld naar een aangesloten Dubline app. Wij stellen dit graag voor je in. Het staat professioneel en netjes als je je met je eigen stem de klanten verwelkomt of dit laat inspreken door een professionele voiceover die je oa kunt vinden op oa  fivver.com. Als je ons de geluidsfiles aanlevert dan actieveren wij deze in je account.

 • Kan Dubline ISDN-nummers overnemen?

  Ja, wij nemen bij voorkeur al je ISDN-nummers over, waarna je zelf kunt bepalen welke nummers je actief wilt hebben. Je betaalt bij Dubline alleen voor de nummers die actief zijn in je Dubline-account. Nummers die je niet meer nodig hebt, kunnen we voor je parkeren of na een ‘afkoelperiode’ van 3 maanden ook weer beschikbaar stellen voor anderen als je er vanaf wilt.

  Als je dat wilt, geef dan tijdens de registratie het hoofdnummer op van je ISDN-aansluiting die je wilt porteren. Stuur vervolgens een e-mail naar oplossingen@dubline.nl met de overige ISDN-nummers en je Dubline-accountnummer. Wij doen dan de aanvraag tot portering van de gehele reeks en houden je op de hoogte van de status.

 • Kan Dubline 088 nummers overnemen?

  Ja, Dubline neemt de hele reeks van 088 nummers over en je betaalt alleen voor de nummers die in gebruik zijn. Uiteraard blijft de gehele reeks nummers je eigendom en mocht je besluiten weg te gaan bij Dubline dan neem je de reeks ook weer gewoon mee.

  Als je dat wilt, geef dan tijdens de registratie het hoofdnummer op van de 088 reeks die je wilt porteren. Stuur vervolgens een e-mail naar oplossingen@dubline.nl met de het begin- en eindnummer van de 088 reeks en je Dubline-accountnummer. Wij doen dan de aanvraag tot portering van de gehele reeks en houden je op de hoogte van de status.

 • Kan ik de app ook uitzetten?

  Ja, als je niet bereikbaar wilt zijn of wilt dat binnenkomende oproepen in de voicemail of bij een collega landen dan kun je de app op “niet storen” zetten of gewoon uitloggen.

 • Is de ringtone duur instelbaar?

  Ja, de ringtone is in de Dubline app instelbaar tussen de 5 en 180 sec. Standaard staat deze op 30 sec.

 • Kan ik doorverbinden met de Dubline app?

  Ja, tijdens een telefoon gesprek kun je op de “+” toets drukken en een 2e gesprek opzetten door een nummer uit je adres boek te kiezen of in te toetsen. Vervolgens kun je zelf kiezen of je wilt wisselen, doorverbinden of een driegesprek voert.

 • Is het nummer ook vanuit het buitenland bereikbaar?

  Ja, het nieuwe nummer welke je kiest bij Dubline kan door iedereen (zowel in Nederland als in het buitenland) gebeld worden.

 • Dubline en registratie bij Social media

  Om zakelijk en privé te scheiden is het ook handig om voor social media en het appen ook aparte accounts aan te maken.

  Zo kun je bijvoorbeeld Whatsapp Business heel eenvoudig registeren met je Dubline nummer. Voer je nummer in en druk dan op “bel mij” in het registratie menu van Whatsapp Business.

  Om Instagram zakelijk te gebruiken is handiger om je zakelijke account te verifiëren met je zakelijke emailadres.

  Daarnaast zijn er nog andere apps die ook “vaste nummers” accepteren voor de verificatie en daarvoor kun je dan ook je Dubline nummer gebruiken. Je ziet dit in de betreffende app heel snel als je het nummer invoert en er dan een “bel mij” knop komt.

 • Wil je nummerbehoud / je nummer porteren naar Dubline ?

  Dubline neemt vaste nummers over van andere providers. Er zijn wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

  • Wat voor type contract heb je nu en wat is de opzegtermijn hiervan ? Op zakelijke contracten hanteert je huidige provider vaak een opzegboete en zulke verrassingen wil je achteraf niet hebben.
  • Neem je meer diensten af bij je huidige provider zoals Internet en TV ? Dubline neemt dan alleen het telefoonnummer over en wij adviseren om even te checken met je provider wat ze doen met je overige diensten.
  • Na de portering komt je nummer direct binnen op de Dubline app op je smartphone.

  Heb je nog andere vragen over het nummerbehoud ? Neem dan contact met ons op via Whatsapp, oplossingen@dubline.nl of bel direct op 0172260000

   

 • Kan mijn Dubline-nummer ook worden geactiveerd op een zgn. ‘vaste’ telefoon?

  Ja, naast het Dubline-nummer op je mobiel, kan het nummer ook op een vaste telefoon (een zgn. VoIP-telefoon) worden geïnstalleerd. Handig voor op je bureau, in je winkel of restaurant. Wij adviseren je om hiervoor de Gigaset N300IP met handset te gebruiken. Stuur een e-mail naar oplossingen@dubline.nl en wij helpen je graag verder hoe je deze kunt activeren en instellen.

 • Ik wil geen voicemails meer ontvangen in mijn e-mail, hoe regel ik dat?

  Neem contact met ons op via “support” in My Dubline in de Dubline app. Wij zorgen dat deze dienst wordt stopgezet.

 • Ontvang ik een maandelijkse factuur voor mijn abonnement & belminuten?

  Een Dubline-nummer en de Belastingdienst vormen een goede combinatie. Je krijgt van Dubline een aparte factuur voor de tweede lijn, wanneer je je inschrijft met een KvK-nummer. Zo is het eenvoudiger om zakelijk gebruik aan te tonen, dan bijvoorbeeld een rekening te moeten splitsen.

 • Wat te doen bij een nieuwe telefoon

  Als je een nieuwe Smartphone hebt kun je heel eenvoudig ook je Dubline hierop activeren.

  Je logt uit op de Dubline app op je oude telefoon bij “instellingen” en vervolgens download je de Dubline app op je nieuwe telefoon en logt weer in met je email adres en paswoord. Kun je niet meer uitloggen uit de app omdat je telefoon bijvoorbeeld kapot is dan log je direct in met je email adres en paswoord op je nieuwe telefoon.

 • Wat als ik geen wifi heb?

  Als je smartphone niet verbonden is met een wifi-netwerk dan werkt Dubline met het 3G of 4G netwerk.

 • Waarom kan ik niet bellen met Dubline?

  Het kan zijn dat je niet bent ingelogd in de app, je geen breedbandverbinding hebt of je account werkt niet meer vanwege een opzegging of mutatie.

 • Kan ik mijn “vaste” Dubline nummer nog gewoon doorschakelen ?

  Ja, ipv het nummer direct op 1 of meerdere mobieltjes te laten binnenkomen kan het nummer ook volledig doorgeschakeld worden naar een mobiel- of vast nummer. Dit kan gewoon door *21*nummer#  te bellen. De doorschakeling weer opheffen kan met #21# of via het voicemail menu en dan de optie “omleiding opheffen”

 • Hoe bereik ik de Dubline helpdesk?

  De Dubline helpdesk kun je bereiken door direct in de app 1200 te kiezen voor de Dubline-centrale. Je kunt ook direct bellen naar 0172 – 260 000.

 • Heb je een nieuwe smartphone, zet ‘Schakel 4G in’ aan voor meer belplezier.

  Heb je een nieuwe smartphone en wil je nog meer plezier uit je Dubline-nummer halen? Stel dan je iPhone in op ‘Schakel 4G in’. Hoe dit werkt verschilt per type Iphone en provider. Check onderstaande sites:

  Mobiel abonnement via KPN

  Mobiel abonnement via Tele2

  Mobiel abonnement via T-Mobile

  Mobiel abonnement via Vodafone

   

 • Werkt Dubline ook via ethernet (zonder elektrosmog)?

  Ja, als je je mobiele telefoon met een kabel verbindt met het internet, werkt de Dubline app normaal. Je kunt dan gewoon bellen en gebeld worden op je eigen nummer. De Dubline Android app werkt ook op een Chromebook, als die Playstore ondersteunt. Je Chromebook kan eenvoudig met een USB/ ethernetconverter met een kabel verbonden worden met het internet.

 • Waarom kan ik met wifi niet bellen?

  Controleer allereerst of je verbinding met het internet hebt. Wellicht is het wifi-netwerk waarin je je bevindt heel goed afgeschermd. Vraag je netwerkbeheerder om poort 5075 TCP/UDP te openen of zet je Wifi uit en probeer via 3G/4G te bellen.

 • Kan ik Dubline doorschakelen naar een professionele telefoonservice?

  Ja, als je wilt doorschakelen naar een professionele telefoonservice (i.p.v. naar je voicemail) dan stellen we dat graag voor je in. Neem hiervoor contact op via oplossingen@dubline.nl.

 • Wat doen jullie met mijn gegevens?

  Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om en slaan deze op een veilige manier op. De gegevens die wij van je hebben kun je inzien via “My Dubline” in de Dubline app. Meer uitleg is in onze algemene voorwaarden te vinden.

Apple iOS

 • Is Dubline geschikt voor iOS?

  Dubline is geschikt voor smartphones met iOS vanaf versie 10.0

 • Hoe zet ik de app aan en uit?

  Om de app uit te zetten, dubbelklik je op de homeknop en scroll door tot je Dubline ziet. Veeg de schermafbeelding omhoog als je de app wilt afsluiten. Zodra je de app weer wilt gebruiken klik je op de Dubline app. Ook als de app “uit” staat blijf je gewoon  bereikbaar.

 • Hoe luister ik mijn voicemail af?

  Er zijn drie manieren om in het voicemailmenu te komen en nieuwe berichten te beluisteren:

  1. Dat kan via het menu in de app en dan 1 intoetsen
  2. houd de ‘1’-toets lang ingedrukt en dan 1 intoetsen
  3. toets 1233 en dan 1 intoetsen

  Voicemails worden ook als geluidsfile naar de inbox van je e-mail gestuurd.

 • Hoe stel ik mijn voicemail in?

  Via het menu in de app of houd je de ‘1’-toets ingedrukt of toets je 1233 in. Dan kom je in het voicemailmenu. Ga naar ‘voicemail instellen’ en spreek je nieuwe welkomstboodschap in. Sluit je boodschap af met “#”. Als je wilt kan Dubline adviseren in het professioneel inspreken van een boodschap voor je. Deze kun je vervolgens bij ons aanleveren in .wav of .mp3-format. 

 • Kan ik met Dubline appen/chatten?

  Ja, Whatsapp Business is geïntroduceerd voor de iPhone en je kunt deze app downloaden via de appstore. Je kunt dan je Dubline-nummer gebruiken om Whatsapp Business op je mobiel te activeren. Zo hou je naast het bellen ook je zakelijke en privé app-verkeer gescheiden.

 • Ben ik bereikbaar als de Dubline app uit staat?

  Ja, bij een inkomende oproep wordt de app geactiveerd en gaat deze rinkelen. Als je smartphone geen internet heeft, dan komt een inkomende oproep automatisch in je voicemail terecht.

 • Wat is tweestaps verificatie?

  Als je inlogt in de app, gaat dit standaard alleen met je e-mailadres en wachtwoord. Als je ‘Tweestaps verificatie’ aan zet, werkt dit hetzelfde maar ontvang je tevens een e-mail met daarin een link waarop je kunt klikken om weer in je account te komen. Zodra je op deze link hebt geklikt, zie je onderin het beeldscherm van de app een gele balk verschijnen met ‘start met bellen’ Je dient wel altijd de de meest recent ontvangen e-mail met de link te gebruiken, als er meerdere inlogpogingen gedaan worden.

 • Kan ik een binnenkomende oproep afwijzen?

  Ja, dat kan op een iPhone door 2 keer op de “aan/uit” toets te drukken.

 • Kan ik direct vanuit mijn contacten met Dubline bellen?

  Ja, dat kan. Als je in de contacten app het “bellen” icoon ingedrukt houdt dan kan je kiezen met welke app je wilt bellen. Hier staat ook Dubline tussen, het leuke is ook nog dat hij je laatst gebruikte app onthoudt!

 • Kan ik bepaalde nummers blokkeren?

  Ja, je kunt in de iPhone ook voor Dubline nummers blokkeren. De Dubline app kijkt ook naar de lijst met geblokkeerde contacten/nummers die je in de iPhone aan maakt. Je kunt deze vinden in de iPhone onder “blokkeer en identificeer bellers”  Als je dus gebeld wordt door een nummer/contact welke in deze lijst staat dan zal je Dubline app ook niet af gaan.

  Als je een ongewenste oproep heeft gekregen kun je deze ook toevoegen aan de lijst van geblokkeerde contacten/oproepen.


 • Hoe activeer ik Whatsapp Business op mijn nummer?

  Download de Whatsapp Business app in de Appstore (Deze app heeft hetzelfde Whatsapp logo maar dan met een B in het midden). Na het installeren, kunt je je zakelijke nummer activeren bij Whatsapp Business.
  Je vult het nummer in bij: “Uw nummer verifiëren”. Om het nummer geverifieerd te krijgen, druk je vervolgens op “Mij bellen”. Je ontvangt dan een oproep op je Dubline-nummer, waarin je de zescijferige activatiecode wordt meegedeeld en deze vul je in. Je kunt nu gebruik maken van Whatsapp Business. Klanten kunnen je nu appen op je zakelijke nummer. Als je je mobiel koppelt via Web.Whatsapp.com aan uw laptop/PC, geeft je dat nog meer gebruiksgemak in de communicatie.

 • Hoe verander ik de ringtone?

  In de Dubline app bij instellingen kun je kiezen uit meerdere ringtones voor je Dubline nummer.

 • Hoe gaat Dubline met mijn contacten om?

  De Dubline app maakt gebruik van de contacten op je telefoon. Dubline importeert of downloadt je contacten niet.

 • Kan ik anoniem bellen met de Dubline?

  Ja. Schakel het vinkje ‘Toon nummer’ uit in het menu ‘Telefoon instellingen’. Je belt dan anoniem.

 • Kan ik een telefoonnummer kopiëren vanuit Dubline of naar Dubline?

  Ja, je kunt een nummer kopiëren (van bijv. een website) en deze in de app plakken en direct gebruiken.

 • Ik ben niet bereikbaar?

  Wellicht heeft je toestel geen internet (3G/4G/wifi) of staat deze op de vliegtuigstand. Check ook of de app op “niet storen”  staat. Het kan ook zijn dat je bent uitgelogd; in dat geval log je in om weer te kunnen bellen.

 • Kan ik ook de overheid bellen met Dubline?

  Voor het centrale nummer van de overheid bel je met het nummer 1400. Je eigen gemeente kun je bereiken via 14 + het lokale netnummer. Bijvoorbeeld 14020 of 140172.

 • Heb je een nieuwe smartphone, zet ‘Schakel 4G in’ aan voor meer belplezier.

  Heb je een nieuwe smartphone en wil je nog meer plezier uit je Dubline-nummer halen? Stel dan je iPhone in op ‘Schakel 4G in’. Hoe dit werkt verschilt per type Iphone en provider. Check onderstaande sites:

  Mobiel abonnement via KPN

  Mobiel abonnement via Tele2

  Mobiel abonnement via T-Mobile

  Mobiel abonnement via Vodafone

   

Google Android

 • Is Dubline geschikt voor Android?

  Dubline is geschikt voor smartphones met Android vanaf versie 6.0

 • Kan ik met Dubline appen?

  Ja, voor Android is Whatsapp Business nu geïntroduceerd. Deze app kun je downloaden in de Playstore. Je kunt je Dubline-nummer gebruiken voor Whatsapp Business. In plaats van een verificatie SMS kun je je ook laten bellen door een “automaat” en als je opneemt hoor je een verificatie code. Deze code vul je in voor de verificatie en zo is Whatsapp Business heel eenvoudig geactiveerd op je Dubline nummer. Zo hou je je zakelijke en privé-apps gescheiden.

 • Kan ik anoniem bellen met de Dubline?

  Ja. Schakel het vinkje ‘Toon nummer’ uit in het menu ‘Instellingen’. Je belt dan anoniem.

 • Hoe luister ik mijn voicemail af?

  Er zijn drie manieren om in het voicemailmenu te komen en nieuwe berichten te beluisteren:

  1. Dat kan via het menu in de app en dan 1 intoetsen
  2. houd de ‘1’-toets lang ingedrukt en dan 1 intoetsen
  3. toets 1233 en dan 1 intoetsen

  Voicemails worden ook als geluidsfile naar de inbox van je e-mail gestuurd.

 • Hoe stel ik mijn voicemail in?

  Via het menu in de app of houd je de ‘1’-toets ingedrukt of toets je 1233 in. Dan kom je in het voicemailmenu. Ga naar ‘voicemail instellen’ en spreek je nieuwe welkomstboodschap in. Sluit je boodschap af met “#”. Als je wilt kan Dubline adviseren in het professioneel inspreken van een boodschap voor je. Deze kun je vervolgens bij ons aanleveren in .wav of .mp3-format. 

 • Ben ik bereikbaar als de Dubline app uit staat?

  Ja, bij een inkomende oproep wordt de app geactiveerd en gaat deze rinkelen. Als je smartphone geen internet heeft, dan komt een inkomende oproep automatisch in je voicemail terecht.

 • Ik heb meerdere nummers, hoe kan ik wisselen voor het uitgaand bellen ?

  Als je meerdere nummers in de Dubline app hebt, dan kun je kiezen met welk nummer je uitgaand belt. Deze instelling is in de Dubline app te vinden bij My Dubline en ‘nummers’.

 • Wat is tweestaps verificatie?

  Als je inlogt in de app, gaat dit standaard alleen met je e-mailadres en wachtwoord. Als je ‘Tweestaps verificatie’ aan zet, werkt dit hetzelfde maar ontvang je tevens een e-mail met daarin een link waarop je kunt klikken om weer in je account te komen. Zodra je op deze link hebt geklikt, zie je onderin het beeldscherm van de app een gele balk verschijnen met ‘start met bellen’ Je dient wel altijd de de meest recent ontvangen e-mail met de link te gebruiken, als er meerdere inlogpogingen gedaan worden.

 • Hoe activeer ik Whatsapp Business op mijn nummer?

  Download de Whatsapp Business app in de Playstore (Deze app heeft hetzelfde Whatsapp logo maar dan met een B in het midden). Na het installeren, kunt je je zakelijke nummer activeren bij Whatsapp Business.
  Je vult het nummer in bij: “Uw nummer verifiëren”. Om het nummer geverifieerd te krijgen, druk je vervolgens op “Mij bellen”. Je ontvangt dan een oproep op je Dubline-nummer, waarin je de zescijferige activatiecode wordt meegedeeld en deze vul je in. Je kunt nu gebruik maken van Whatsapp Business. Klanten kunnen je nu appen op je zakelijke nummer. Als je je mobiel koppelt via Web.Whatsapp.com aan uw laptop/PC, geeft je dat nog meer gebruiksgemak in de communicatie.

 • Maakt Dubline een kopie van mijn contacten?

  Nee. Dubline maakt gebruik van de contacten die al in je telefoon zitten. Wij kopiëren deze niet en informeren je eigen netwerk ook niet dat je Dubline hebt, het zijn immers jouw contacten. 

 • Kan ik mijn favorieten aanpassen in Dubline?

  Nee. De favorieten in de Dubline app zijn identiek aan de favorieten in je mobiele telefoon.

 • Kan ik ook de overheid bellen met Dubline?

  Voor het centrale nummer van de overheid bel je met het nummer 1400. Je eigen gemeente kun je bereiken via 14 + het lokale netnummer. Bijvoorbeeld 14020 of 140172.

 • Heb je een Android telefoon en gaat de Dubline app niet over?

  Oa voor Huwei en ASUS Zenfone.

  In een telefoon dient je volgende instelling in de telefoon “aan” te staan, ga naar:

  1. Geavanceerde instellingen
  2. Batterij manager
  3. Beschermde apps
  4. Dubline “aan” zetten

  Screenshot van beschermde apps instellingen

 • Werkt de Dubline app op een Chromebook ?

  Als je Chromebook de Play Store-app van Google ondersteunt, dan kun je de Dubline app ook op de Chromebook installeren en op identieke wijze inloggen als op je mobiel. Je favorieten en contacten zul je op de Chromebook niet zien omdat die op je mobiel staan. Je recente oproepen zie je en vandaar uit kun je natuurlijk ook direct bellen.

Abonnement

 • Welke gesprekskosten worden gehanteerd?

  De actuele tarieven voor het bepalen van je gesprekskosten kun je hier vinden. Het aantal belminuten wordt weergegeven in My Dubline in de app.

 • Wat kost een abonnement bij Dubline?

  Een abonnement bij Dubline kost per maand € 3,75, exclusief btw. Meer informatie over tarieven kun je hier vinden.

 • Kan ik Dubline ook gebruiken in het buitenland?

  Ja, met Dubline ben je in het buitenland ook gewoon bereikbaar. Je kunt met je lokale nummer ook bellen in het buitenland en zijn het lokale gesprekken die je voert. Nu er in Europa data roaming is op 4G, ben je niet meer afhankelijk van een goede wifi- verbinding.

  Als iemand in Nederland je belt op je Dubline nummer terwijl je in het buitenland zit zijn dan betaalt deze persoon het tarief voor het bellen naar een “vast” nummer. Behalve het data gebruik heb je zelf geen kosten voor inkomende oproepen als je in het buitenland bent.

  Ben je in het buitenland en ga je met de Dubline app bellen naar Nederlandse nummers dan betaal je gewoon het tarief voor een lokaal gesprek.

   

 • Gaan de belminuten van mijn belbundel af?

  Nee, als je belt met Dubline, gebruik je geen belminuten maar data uit je databundel.

 • Is Dubline handig als ik al een (vast) kantoornummer heb?

  Ja, je kunt je huidige vaste, kantoornummer behouden bij Dubline. We zetten daarvoor je bestaande nummer over op je mobiel. Zo bel je met je mobiel zoals je op kantoor gewend bent. Tijdens het registratieproces kun je aangeven dat je je huidige telefoonnummer over wilt zetten. Hou er wel rekening mee dat je het bestaande nummer niet direct kunt gebruiken. Wij vragen eerst je nummer op bij je huidige telecomprovider en gaan dan over tot het porteren. Dit proces duurt enkele werkdagen. Je ontvangt van ons een e-mail wanneer het nummer overgezet is naar Dubline en je account actief wordt. Het is wel handig om te checken of je vaste nummer bij je bestaande aanbieder in een langdurig contract zit, dit om eventuele onaangename verrassingen als boete clausules te voorkomen als het nummer uit het contract gaat.

 • Kunnen er meerdere telefoonnummers op één adres gebruikt worden? 

  Ja, je kunt meerdere nummers op één adres aanvragen, tot maximaal 5 nummers op 1 account. In de Dubline app kun je instellen met welk nummer je standaard wilt bellen. Als je als ondernemer in de grensstreek woont, kan het handig zijn om er bijv. een Belgisch of Duits nummer bij te nemen. Dit kun je aanvragen via de feedbacktoets in de app. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

 • Moet ik een nieuw mobiel abonnement afsluiten?

  Nee, Dubline werkt met je bestaande abonnement en maakt gebruik van je databundel.

 • Betaal ik voor inkomende oproepen?

  Nee, ook niet als je in het buitenland wordt gebeld. Dubline brengt alleen uitgaande gesprekken in rekening.

 • Moet ik een vaste aansluiting hebben voor een ‘vast’ nummer op mijn mobiel?

  Nee, dat is niet nodig. Je kunt ook zonder een vaste aansluiting (thuis of op het werk) een ‘vast’ nummer op de mobiel nemen.  Je kunt tijdens het registratieproces kiezen uit 15 nieuwe nummers. Een regio-/kantoornummer, zoals wij het noemen, is nu net zo mobiel als een 06-nummer.

 • Wat staat er op mijn maandelijkse factuur?

  Via onderstaande link is een factuur te bekijken van een klant die 2 extra nummers heeft:

  Bekijk de voorbeeldfactuur.

 • Kan Dubline een lokaal Skype nummer over nemen?

  Ja, als je een lokaal Skype-nummer hebt, dan kunnen wij deze overnemen (inporteren). Hieraan zijn geen kosten verbonden.

 • Hoe werkt de facturering?

  Aan het begin van de maand ontvang je de factuur als PDF via de mail. De facturen ontvangen op een ander mail adres? Geen enkel probleem. Via My Dubline is het mogelijk om een apart mail adres in te stellen om de facturen te ontvangen.

  In de factuur worden de belkosten van afgelopen maand vermeld en staan de abonnementskosten van de lopende maand.

  De automatische incasso voor het innen van het factuurbedrag wordt 10 dagen na de factuur datum gedaan. Deze incassodatum staat ook vermeld op de factuur.

   

 • Waarin verschilt Dubline van doorschakeldiensten?

  Dubline onderscheidt zich op een aantal vlakken:

  • Dubline is een volwaardige tweede telefoonlijn op je mobiel, die volledig onafhankelijk werkt naast je 06-nummer
  • Voor het extra telefoonnummer van Dubline heb je geen extra SIM-kaart nodig
  • Dubline maakt gebruik een Voice over IP-verbinding (VoIP) via 3G/4G/wifi
  • Dubline schakelt niet door en maakt geen gebruik van je mobiele telefoonlijn. Je hebt geen dubbele kosten voor doorschakelen of extra kosten voor mobiele belminuten
  • Je ziet en hoort direct of je gebeld wordt op uw mobiele 06-nummer of op het ‘vaste’ Dubline-nummer
  • Met Dubline kun je overal en altijd bellen met een vast telefoonnummer vanaf de mobiele telefoon; je vaste nummer verschijnt in het beeldscherm van degene die je belt
  • Voor bellen en gebeld worden maakt Dubline gebruik van je bestaande contactenlijst. Je hoeft dus niks dubbel op te slaan of bij te houden
  • Inkomende oproepen en het uitluisteren van de Voicemail zijn gratis
 • Kan ik mijn vaste nummer meenemen naar Dubline als ik overstap ?

  Ja, tijdens de registratie (in de app of de website) kun je aangeven dat je een bestaand nummer wilt meenemen. Dit porteringsproces loopt het snelst als je bij het invullen van je adresgegevens, het adres invult dat je huidige provider op de factuur zet. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Dubline kan ook je vaste Skype-nummers overnemen. Het is wel handig om te checken of je vaste nummer bij je bestaande aanbieder in een langdurig contract zit, dit om eventuele onaangename verrassingen als boete clausules te voorkomen als het nummer geporteerd wordt.

 • Wat moet ik doen als ik mijn factuur kwijt ben?

  Al je Dubline facturen zijn te downloaden vanuit de My Dubline omgeving in de app. Zodra je in de app op het “envelopje” klikt ontvang je een download link per e-mail. Deze link wordt verstuurd naar het e-mail adres waar je normaal je facturen ook op ontvangt. Op deze manier kun je eenvoudig je administratie weer compleet maken.

 • Kan ik mijn telefonie abonnement bij mijn bestaande provider opzeggen ?

  Als Dubline je telefoonnummer overneemt van jouw provider, is het normaal dat de provider deze nummer overname ziet als een opzegging van het telefonie deel van je abonnement. De provider zal dit ook aan jou bevestigen.

  Het is wel handig om te checken of je vaste nummer bij je bestaande aanbieder in een langdurig contract zit, dit om eventuele onaangename verrassingen als boete clausules te voorkomen als het nummer geporteerd wordt.

 • Is het nummer ook vanuit het buitenland bereikbaar?

  Ja, het nieuwe nummer welke je kiest bij Dubline kan door iedereen (zowel in Nederland als in het buitenland) gebeld worden.

 • Hanteert Dubline boetes bij het opzeggen ?

  Nee, het Dubline abonnement wordt maandelijks verlengd. Lange contracten bestaan niet bij ons en zodoende hanteren we ook geen boetes.

 • Wil je nummerbehoud / je nummer porteren naar Dubline ?

  Dubline neemt vaste nummers over van andere providers. Er zijn wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

  • Wat voor type contract heb je nu en wat is de opzegtermijn hiervan ? Op zakelijke contracten hanteert je huidige provider vaak een opzegboete en zulke verrassingen wil je achteraf niet hebben.
  • Neem je meer diensten af bij je huidige provider zoals Internet en TV ? Dubline neemt dan alleen het telefoonnummer over en wij adviseren om even te checken met je provider wat ze doen met je overige diensten.
  • Na de portering komt je nummer direct binnen op de Dubline app op je smartphone.

  Heb je nog andere vragen over het nummerbehoud ? Neem dan contact met ons op via Whatsapp, oplossingen@dubline.nl of bel direct op 0172260000

   

 • Wat te doen bij een nieuwe telefoon

  Als je een nieuwe Smartphone hebt kun je heel eenvoudig ook je Dubline hierop activeren.

  Je logt uit op de Dubline app op je oude telefoon bij “instellingen” en vervolgens download je de Dubline app op je nieuwe telefoon en logt weer in met je email adres en paswoord. Kun je niet meer uitloggen uit de app omdat je telefoon bijvoorbeeld kapot is dan log je direct in met je email adres en paswoord op je nieuwe telefoon.

 • Werkt Dubline ook op rekening?

  Nee, Dubline werkt alleen op basis van automatische incasso.

 • Wat is de opzegtermijn van mijn abonnement?

  Je kunt per maand opzeggen. Dat doe je in de Dubline app via My Dubline > ‘Abonnementen”.

 • Hoe kan ik het abonnement opzeggen?

  In de app onder “My Dubline” staat bij “`Abonnementsvorm” ook de knop “mijn abonnement opzeggen”. Je ontvangt dan in het begin van de volgende maand nog een slotfactuur voor de gemaakte belkosten in de afgelopen maand.

Mijn vraag staat hier niet tussen.
Wat moet ik nu doen?

Mocht u vraag niet beantwoord zijn, dan kunt u hier in het formulier uw vraag stellen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen en uw vraag beantwoorden.

U kunt natuurlijk ook altijd bellen met één van onze medewerkers
op 0172 260 000.

Ik ga ermee akkoord dat Dubline.nl mijn gegevens mag opslaan en verwerken.
Verstuur bericht

Aanmelden WhatsApp icoon